.

Cotlete de miel sub crusta de praz

Posted on
  • sâmbătă, 5 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se face cotlete de miel sub crusta de praz, reteta culinara pentur cotlete de miel sub crusta de praz


    Ingrediente:
    •  1 ceapa
    • 1 catel de usturoi
    • 1 fir rozmarin
    • 2 fire cimbru, 1 fir praz
    • 4 cotlete de miel ( de 120 g)
    • sare, piper, 5 linguri ulei de masline
    • 100 ml vin alb
    • 200 ml supa de miel
    • 2 linguri unt rece
    Mod de preparare:

    Se toaca usturoiul, ceapa si verdeata. Se curata prazul si se spala, apoi se taie marunt.

    Se incalzeste cuptorul la 60 de grade Celsius. Se sterg cotletele, se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei de masline si se prajesc cotletele 3-4 minute, pe fiecare parte. Se scot, se asaza intr-o tava si se pastreaza la cald in cuptor. Se calesc in tigaie ceapa si usturoiul; se stinge cu vin si supa si se lasa sa dea sosul in fiert, la foc iute.

    Se incing intr-o cratita 3 linguri ulei de masline si se caleste prazul. Se adauga verdeata, sare si piper. Prazul se repartizeaza peste cotlete si se gratineaza cu grillul din cuptor 3-5 minute. Sosul se mai da intr-un clocot, se adauga unt rece, sare si piper. Cotletele se servesc cu sos, eventual si cu o garnitura de cartofi la tava.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint