Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 fir rozmarin
- 2 fire cimbru, 1 fir praz
- 4 cotlete de miel ( de 120 g)
- sare, piper, 5 linguri ulei de masline
- 100 ml vin alb
- 200 ml supa de miel
- 2 linguri unt rece
Se toaca usturoiul, ceapa si verdeata. Se curata prazul si se spala, apoi se taie marunt.
Se incalzeste cuptorul la 60 de grade Celsius. Se sterg cotletele, se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei de masline si se prajesc cotletele 3-4 minute, pe fiecare parte. Se scot, se asaza intr-o tava si se pastreaza la cald in cuptor. Se calesc in tigaie ceapa si usturoiul; se stinge cu vin si supa si se lasa sa dea sosul in fiert, la foc iute.
Se incing intr-o cratita 3 linguri ulei de masline si se caleste prazul. Se adauga verdeata, sare si piper. Prazul se repartizeaza peste cotlete si se gratineaza cu grillul din cuptor 3-5 minute. Sosul se mai da intr-un clocot, se adauga unt rece, sare si piper. Cotletele se servesc cu sos, eventual si cu o garnitura de cartofi la tava.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu