Ingrediente:
- 1 kg ciuperci
- 1/2 kg praz
- frunze de vita
- 100 g orez
- 100 g bulion
- 1 legatura marar
- 2 linguri malai
- sare, piper, cimbru, boia
Toci prazul si ciupercile cat mai marunt. Prazul il calesti in putin ulei pana se inmoaie, apoi adaugi ciupercile si le calesti si pe ele putin. Adaugi orezul, mararul tocat marunt, bulionul si condimentele si mai lasi pe foc 10-15 minute. Pui apoi malaiul, omogenizezi si lasi sa se raceasca. Frunza de vita o oparesti in apa fiarta si o lasi apoi sa se scurga. Pe frunza de vita pui o lingurita de umplutura si impachetezi sarmaluta avand grija sa fie bine stransa la capete. Pui pe fundul oalei cateva frunze de vita, apoi asezi sarmalele. Adaugi 2 linguri de bulion, acoperi sarmalutele cu cateva frunze de vita, pui apa cat sa le cuprinda si le dai la cuptor la foc mic.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu