Ingrediente:
Pentru aluat
- 2 oua
- 6 linguri zahar
- 14 linguri ulei
- 24-25 linguri faina
- 1 ceasca lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 1 praf de copt
- sare
Pentru umplutura
- 1 dovleac
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara
- coaja rasa de lamaie
Bati ouale, adaugi zaharul si bati pana devine spuma. Adaugi treptat uleiul, laptele, faina, praful de copt si un praf de sare. Framanti bine si lasi aluatul deoparte. Cureti dovleacul, il dai pe razatoarea, amesteci compozitia cu zaharul, scortisoara si coaja de lamaie si calesti totul. Imparti coca in doua si intinzi doua foi. Pui o foaie in tava unsa cu ulei sau unt, asezi umplutura si acoperi cu a doua foaie. Intepi foaia cu furculita si dai la cuptor. Cand s-a copt, scoti placinta si o lasi la racit, o pudrezi cu zahar vanilat si o tai in patrate.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu