.

Placinta cu dovleac

Posted on
  • duminică, 20 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face placinta cu dovleac, reteta culinara pentru placinta cu dovleac


    Ingrediente:


    Pentru aluat
    • 2 oua
    • 6 linguri zahar
    • 14 linguri ulei
    • 24-25 linguri faina
    • 1 ceasca lapte
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 praf de copt
    • sare

    Pentru umplutura
    • 1 dovleac
    • 3 linguri zahar
    • 1 lingurita scortisoara
    • coaja rasa de lamaie
    Mod de preparare:

    Bati ouale, adaugi zaharul si bati pana devine spuma. Adaugi treptat uleiul, laptele, faina, praful de copt si un praf de sare. Framanti bine si lasi aluatul deoparte. Cureti dovleacul, il dai pe razatoarea, amesteci compozitia cu zaharul, scortisoara si coaja de lamaie si calesti totul. Imparti coca in doua si intinzi doua foi. Pui o foaie in tava unsa cu ulei sau unt, asezi umplutura si acoperi cu a doua foaie. Intepi foaia cu furculita si dai la cuptor. Cand s-a copt, scoti placinta si o lasi la racit, o pudrezi cu zahar vanilat si o tai in patrate.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint