.

Tarta cu mere la tava

Posted on
  • duminică, 6 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face tarta cu mere la tava, reteta culinara pentru tarta cu mere la tava


    Ingrediente:

    300 g aluat de foi congelat, 1 lingura pesmet, 4 mere acrisoare (Elstar, Braeburn, Boskop), 2 oua, 125 ml frisca, 1 lingura amidon, 2 linguri zahar

    Mod de preparare:

    Se decongeleaza aluatul si se intinde o foaie groasa de 2 mm. Se umezeste cu apa rece o tava (40 x 30 cm(, se asaza inauntru aluatul de foi si se ridica o marge de jur-imprejur. Se inteapa in mai multe locuri cu furculita si se presara cu un strat uniform de pesmet.

    Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Se decojesc merele, se taie sferturi si se curata de cotoare si seminte. Se taie sferturile in felii longitudinale care se asaza pe foaia de aluat ca tiglele pe acoperis.

    Se bat ouale cu frisca, amidon si zahar; se toarna aceasta glazura peste mere, intr-un strat uniform. Se coace tarta la cuptor timp de 20 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar de prajituri. Se serveste calduta sau rece, eventual pudrata cu zahar, alaturi de frisca batuta cu vanilie sau inghetata de nuci.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint