.

Sarlota de mere cu miere si scortisoara

Posted on
  • duminică, 6 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se face sarlota de mere cu miere si scortisoara, reteta culinara pentru sarlota de mere cu miere si scortisoara


    Ingrediente:

    6 oua, 150 g zahar, 150 g faina, 5 foi gelatina, 4 mere, 40 g zahar brun, 50 g miere, 1 lingurita scortisoara macinata

    Mod de preparare:

    Se incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Se separa ouale. Galbenusurile se bat spuma cu 3 linguri apa si zahar timp de cca 5 minute. Se presara faina. Se asaza deasupra albusul. batut si se inglobeaza. Se asaza aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt; se coace la cuptor cca 8-10 minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se desprinde cu grija foaia de hartie de copt.

    Se inmoaie gelatina in apa rece. Se decojesc merele, se taie sferturi, apoi cuburi. Se dau in clocot cu zaharul brun si se lasa sa fiarba la foc moale timp de 10 minute. Se lasa sa se raceasca si se paseaza. Se stoarce gelatina si se dizolva inauntru.

    Mierea se dizolva in 20 de ml apa fierbinte si se adauga scortisoara. Se unge blatul cu aceasta compozitie si se taie bucati. Se tapeteaza cu folie transparenta, o forma de tort cu diametrul de 20 cm si se imbraca fundul si marginile in felii de pandispan. Se asaza inauntru jumatate din cantitatea de compozitie cu mere sis e acopera cu restul de pandispan. Se da tortul la frigider cca 5 ore. Cu ajutorul foliei, se rastoarna pe o farfurie, apoi se serveste.

    1 comentarii:

    veronica spunea...

    O sa incerc reteta ta.Am pe cineva care mi-a adus scortisoara pura din India, de foarte buna calitate… si o aroma de milioane, iar mierea am comandat-o pe http://www.mierenatura.eu. Eu am folosit din cea cu faguri in ea, ca mai mestecam un pic si la fagure. (care ajuta la o digestie mai buna) La mine chiar amers tratamentul.

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint