Ingrediente:
- 1 cana de varza murata tocata
- 500 g carnati afumati
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 telina
- 1 radacina patrunjel
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de bulion
- 5 linguri de smantana
- 500 ml zeama de varza
- cate o legatura de patrunjel si de leustean
- sare
- piper
Cureti tot zarzavatul, il speli, il tai marunt si-l fierbi impreuna cu varza murata, tocata fideluta si toarsa bine de zeama. Separat, calesti ceapa, tocata marunt, in ulei incins. Cand devine transparenta, adaugi carnatii, taiati, in rondele potrivite ca grosime. Amesteci sa se rumeneasca uniform, apoi adaugi in oala in care fierbe zarzavatul cu varza. In alta oala, fierbi zeama de varza si iei spuma, apoi o torni in ciorba cand legumele sunt bine fierte, impreuna cu bulionul dizolvat in doua linguri de apa. Dregi ciorba la sfarsit, cu smantana. Potrivesti gustul de sare si de piper si adaugi verdeata tocata, acoperind oala pentru aromatizare.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu