.

Cozonac trandafir

Cum se face cozonac trandafir, reteta culinara pentru cozonac trandafir


Ingrediente:
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 200 ml lapte
  • 1 cubulet de drojdie
  • 100 g unt
  • 7 linguri de zahar
  • 300 g Rahat Feleacul cu aroma de trandafir
  • 1 esenta de vanilie
  • un praf de sare
Mod de preparare:

Amesteci faina cu cele 2 oua, drojdia, laptele, esenta de vanilie si sarea si framanti bine. Din aluatul obtinut, intinzi 1 foaie pe care o ungi cu untul frecat cu zahar. Rahatul Feleacul cu aroma de trandafir il tai cubulete mici si il asezi peste aluat. Rulezi aluatul si apoi il tai in bucatele de 4-5 cm lungime. Asezi bucatile in picioare, una langa alta, intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu zahar. Lasi la dospit timp de 40-45 minute, apoi ungi cozonacul cu galbenusul batut spuma si il dai la cuptor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
Sponsored by : Bloggermint