Ingrediente:
- 400 g faina
- 2 oua
- 1 galbenus
- 200 ml lapte
- 1 cubulet de drojdie
- 100 g unt
- 7 linguri de zahar
- 300 g Rahat Feleacul cu aroma de trandafir
- 1 esenta de vanilie
- un praf de sare
Amesteci faina cu cele 2 oua, drojdia, laptele, esenta de vanilie si sarea si framanti bine. Din aluatul obtinut, intinzi 1 foaie pe care o ungi cu untul frecat cu zahar. Rahatul Feleacul cu aroma de trandafir il tai cubulete mici si il asezi peste aluat. Rulezi aluatul si apoi il tai in bucatele de 4-5 cm lungime. Asezi bucatile in picioare, una langa alta, intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu zahar. Lasi la dospit timp de 40-45 minute, apoi ungi cozonacul cu galbenusul batut spuma si il dai la cuptor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu