Ingrediente:
- 1 kg carne de porc
- 400 g carnati proaspeti
- 100 g orez
- 2 cepe
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 varza murata mare
- 1 l vin alb sec
- Delikat Condimente pentru Sarmalute
Mod de preparare:
Toci carnea de porc si o amesteci cu ceapa taiata marunt si calita. Adaugi orezul spalat, pasta de tomate si Delikat Condimente pentru Sarmalute, dupa gust. Omogenizezi bine compozitia si formezi sarmalutele, potrivite ca marime. Le asezi cate 3 bucati intr-o frunza mare de varza dreptunghiulara, in care pui cate o bucatica de carnat proaspat. Pe fundul unei cratite, asezi un rand de varza tocata marunt, peste care asezi cuiburile de sarmale, pe mai multe straturi, cu varza tocata intre ele. Acoperi sarmalele cuv arza tocata si torni vinul peste ele. Adaugi si 500 ml de apa. Pui vasul in cuptor si lasi sarmalele sa fiarba 2-3 ore, la foc potrivit, pana scade aproape tot lichidul. Servesti sarmalele fierbinti, cu mamaliguta fara smantana si fara cimbru deoarece aceste sarmale trebuie sa pastreze savoarea vinului.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu