Ingrediente:
- 500 g faina
- 240 ml apa calduta
- 80 ml ulei de masline
- 15 g drojdie proaspata
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita miere
- 40 g parmezan
- mac sau susan
Intr-un vas, cerni, faina, adaugi sarea, mierea, drojdia si apa calduta, amestecand cu mana toate ingredientele. Dupa ce ai adaugat toata apa, pui uleiul si framanti pana aluatul capata o consistenta elastica, apoi adaugi parmezanul si framanti iar pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Cand aluatul e gata, il pudrezi cu faina, il acoperi si il lasi intr-un loc ferit de curent, aproximativ o ora. Dupa ce aluatul a crescut frumos, incepi sa modelezi grisinele. Rupi din aluat (cat o nuca mai mare) si modelezi intre maini aluatul in asa fel incat sa iasa o bagheta lunga si subtire (lungimea o stabileste fiecare, dar trebuie sa tii cont de grosime, deoarece este vorba de un aluat cu drojdie care isi va mari volumul la coacere si vor iesi niste grisine prea moi).
O parte din grisine le treci prin mac. Pui grisinele pe o foaie de copt in tava si le dai la cuptor pana se rumenesc frumos la 190 - 200 grade (cuptorul in prealabil incalzit). Cand sunt coapte frumos, scoti grisinele din cuptor si le lasi sa se raceasca.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu