Ingrediente:
- 1 borcan cu compot de visine
- 1 pliculet cu gelatina
- 1 cutie cu compot de ananas
- 200 g ciocolata
- 3 oua, 400 g faina
- 11 linguri cu ulei
- 11 linguri cu zahar
- 11 linguri cu lapte
- 11 linguri cu amoniac
- 11 linguri cu otet
- 360 ml frisca lichida
- 250 g mascarpone
- 250 g crema de branza fina
- 110 g zahar pudra
- esenta de vanilie
Pentru foi, amesteca toate ingredientele. Imparte aluatul in trei si coace foile pe fundul unei tavi mai mari, unsa cu ulei, 5-7 minute. Bate crema de branza cu mascarpone, adauga vanilie dupa gust si zaharul pudra. Separat, bate frisca si incorporeaza-o in crema de branza. Pune visinele din compot (scurse de zeama) si amesteca usor. Acopera primul blat cu un strat de crema, pune al doilea blat, din nou crema si apoi ultimul blat, peste care intinde un strat fin de crema (de preferat, fara fructe). Prepara gelatina folosind suc de ananas si toarna deasupra prajiturii. Cand s-a inchegat, pune ciocolata topita pe baie de aburi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu