Ingrediente:
- 4 oua
- 4 linguri cu zahar
- 6 linguri cu faina
- 1 lingura cu cacao
- sare
- 500 ml lapte
- 100 g zahar
- 4 galbenusuri
- 200 g ciocolata
- 1 lingura cu unt
- 1 lingurita cu amidon
- 3 plicuri cu zahar vanilat
- 2-3 linguri cu nuca macinata
Pentru blat, freaca galbenusurile cu zaharul, adauga faina impreuna cu cacaua. Bate albusurile cu un praf de sare si incorporeaza-le in crema de mai sus. Rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie si da la cuptor 12 minute. Scoate foaia pe un servet de bumbac si ruleaza-o. Pentru crema, pune pe foc laptele cu zaharul si vanilia. In timp ce se infierbanta, freaca galbenusurile cu amidonul. Toarna laptele cald peste galbenusuri si amesteca. Pune din nou pe foc mic si amesteca incontinuu, iar cand a devenit vascoasa, ia cratita de pe foc. Intre timp, topeste ciocolata, iar la final, adauga untul. Toarn-o repede in crema de vanilie si amesteca. Intinde crema pe blat si ruelaza cu grija. Unge deasupra cu un strat fin de crema, cat sa se lipeasca nuca macinata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu