Ingrediente:
- 750 g muschi de porc
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita cu salvie tocata marunt
- cateva frunze de salvie intregi pentru ornat
- 3 lingurite cu patrunjel tocat marunt
- sare
- piper
- cimbru uscat
- ulei
Usuca muschiul cu un servet de bucatarie si taie-l in lung, ca sa obtii o bucata mai mare si subtire, numai buna de rulat. Freaca-l cu sare si piper si pune deasupra salvia si patrunjelul tocate, cimbru macinat, un catel de usturoi taiate feliute subtiri. Ruleaza carnea si leaga-o cu sfoara, punand din loc in loc frunze de salvie. Incinge doua linguri cu ulei intr-o tigaie mica si adauga celalalt catel de usturoi, taiat felii. Lasa usturoiul la calit cam cinci minute, pana se aromatizeaza uleiul. Scoate usturoiul din tigaie, pune rulada de porc intr-o tava, iar uleiul aromatizat toarna-l deasupra. Incinge cuptorul la 220 grade Celsius. Adauga in tava 100 ml de apa, acoper-o cu folie si da-o la cuptor cam pentru o ora si jumatate. Scoate folia si mai lasa 10 minute. Serveste cu cartofi la cuptor cu rozmarin si sos de mere picant.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu