Ingrediente:
- 4 cotlete mari de berbecut
- 200 ml vin rosu sec
- 1 lingurita cu cimbru uscat
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- sare, piper
- 1 cana cu cuscus
- 1/2 cana cu stafide
- 500 ml supa de pui
- 2 linguri cu unt
- 1/4 lingurita cu nucsoara
- 1/4 lingurita cu scortisoara
Amesteca vinul cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, sare, piper si cimbru, fierbe totul trei minute si lasa la racit. In acest amestec, pune cotletele la marinat cel putin doua ore, intr-un vas acoperit. Intre timp, prepara cuscusul. Pune intr-o tigaie supa de pui, stafidele, scortisoara, nucsoara si untul. Lasa sa fiarba la foc iute cam doua minute, apoi adauga cuscusul. Ia tigaia de pe foc si acoper-o cu un capac, lasand cuscusul sa se patrunda. Cu o furculita, rasfira boabele de cuscus. Scoate cotletele din marinata si prajeste-le pe gril, in cuptor, cam 25-30 de minute, intorcandu-le pe toate partile, ca sa prinda crusta. Serveste-le pe pat de cuscus cu stafide si garnitura de rosii coapte pe gratar si taiate cubulete.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu