Ingrediente:
- 1 kg peste cu carne alba (pastrav, salau, stiuca, cega)
- 1 kg rosii coapte
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 300 ml vin alb
- 3 linguri cu faina
- oregano
- patrunjel
- sare
- piper
- ulei
Opareste si decojeste rosiile, apoi taie-le cuburi. Curata si taie marunt usturoiul. Taie pestele in bucati potrivite, trece-le prin faina si scutura-le bine, pentru a inlatura excesul de faina. Incinge ulei intr-o tigaie, adauga usturoiul taiat si caleste-l putin. Rumeneste bucatile de peste pe ambele parti si stinge cu vinul alb. Adauga rosiile deja pragatite, oregano din belsug, sare si piper proaspat macinat. Lasa sa fiarba pe aragaz (ori in cuptor) 15-20 de minute, pana se patrunde pestele. Presara patrunjel verde tocat si serveste-l alaturi de garnotura de cartofi natur si un pahar cu vin alb.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu