.

Curcan umplut si salata de morcov

Posted on
  • vineri, 16 decembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face curcan umplut si salata de morcov, reteta culinara pentru curcan umplut si salata de morcov

    Ingrediente:
    • 1 curcan de 2-3 kg
    • 500 g ficat de pui
    • 2 kg cartofi
    • 4 felii de paine veche
    • boia
    • piper
    • sare
    • 2 linguri margarina
    • 3 linguri morcovi
    • 5 catei de usturoi
    • ulei
    • otet
    Mod de preparare:

    Speli curcanul foarte bine, il condimentezi peste tot cu boia, piper si sare, apoi il lasi deoparte. Cureti cartofii, ii tai cubulete, il speli si il fierbi. Pasezi bine cartofii, adaugi margarina si amesteci bine. Ficatul il speli, il tai marunt si il calesti in putin ulei si putina apa, zdrobindu-l cu o furculita, sa formeze un sos. Pui ficatul peste cartofi, sfarami painea, adaugi condimente dupa gust si omogenizezi compozitia. Umpli curcanul cu acest amestec, il prinzi cu scobitori, il ungi cu ulei, si il pui intr-o tava cu putin ulei si o cana de apa. Acoperi tava cu staniol si o dai la cuptor pentru 3 ore. Cand e aproape gata, scoti folia, stropesti curcanul cu sosul din tava si mai lasi putin sa se rumeneasca. Il scoti pe un platou si adaugi umplutura ramasa langa curcan.


    Pregatesti salata asa:

    Razi morcovii pe razatoarea mica, adaugi usturoiul pisat, sare, ulei si otet dupa gust. Amesteci bine salata si o servesti alaturi de curcanul umplut.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint