.

Tocana taraneasca de purcel

Posted on
  • vineri, 9 decembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face tocana taraneasca de purcel, reteta culinara pentru tocana taraneasca de purcel


    Ingrediente:
    • 2 kg cartofi 
    • 1 varza murata
    • 1,5 kg carne grasa de purcel (tanar, dar nu in lapte)
    • 500 g costita afumata, bine impanata
    • sare, piper, cimbru
    • 1 lingurita paprica (un pic iute, rau nu e)
    • 3-4 cepe
    • 1 capatana usturoi
    • 3 linguri untura
    • 1 lingura ulei
    • 1 paharel de vin dulce
    Mod de preparare:

    Speli bine varza, o toci fideluta, o freci cu cimbru, paprica si ulei si o pui la calit. Tai carnea si costita imbucaturi, o freci cu cimbru si paprica si o prajesti in untura incinsa. Pui cartofii la fiert in coaja. Tai ceapa pestisori. Pisezi usturoiul pasta. Carnea si costita, odata rumene-crocante, le stingi cu apa si vin si le lasi sa se unduiasca, pana se-nmoaie. Cand cartofii sunt aproape gata, dar inca cleiosi, ii cureti, ii tai felii, ii sarezi si ii pui la prajit in untura, impreuna cu ceapa, cateva minute, apoi ii lasi asa, acoperiti, sa nu se raceasca. A scazut apa si s-a ingrosat sosul la carne? Perfect, lasi cratita descoperita, sa se rumeneasca din nou, apoi pui usturoiul, il mai dai in doua-trei clocote, il sarezi si piperezi si il scoti pe un platou. In untura incinsa, rastori varza, o sucesti de 2 ori, sa ia miros si gust. Pe platou, aranjezi langa carne, cartofii si varza si presari un pic de cimbru praf.










    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint