Ingrediente:
- 250 g linte mica
- 1 morcov
- 1 captana usturoi
- 3 foi de dafin
- 7 cartofi
- 2-3 linguri boia de ardei dulce (sau picanta)
- 1 rosie
- 2-3 carnaciori
- putin jambon
- 1 1/2 pastila de carne
- 4 linguri ulei de masline
- 1 ardei rosu uscat
- smantana
Lintea o lasi de seara pana dimineata la inmuiat in apa rece. O scurgi si o pui intr-o oala sub presiune. Daca nu ai asa ceva, o pui intr-o oala normala. Adaugi ingredientele de mai sus, intregi, la fel si captana de usturoi. Cartoful il cureti si il tai bucatele. Rosia o tai in 4, la fel si ceapa. Adaugi ardeiul uscat, pus in prealabil 2-3 ore in putina apa. Adaugi foile de dafin, boiaua, pastila si uleiul, carnaciorul si jambonul. Acoperi legumele cu apa si pui capacul. Cand incepe sa iasa aburul de la capac, mai lasi 5-8 minute la fiert. Daca fierbi in oala normala, lasi pana ce legumele si lintea devin fragede. Servesti tocanita cu putina smantana.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu