Ingrediente:
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 175 g faina
- 2 oua
- 5 linguri de lapte
- 50 g nuci
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
- 400 g zahar
- 200 ml frisca lichida
Freci untul cu zaharul si cu zaharul vanilat pana se spumeaza, apoi adaugi ouale amestecand bine, dupa care pui laptele si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce mixezi bine toate ingredientele, adaugi nuca taiata marunt si amesteci. Cu o lingura, imparti aluatul in cele 12 hartii de copt, le asezi intr-o tava si o dai la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute, pana iese scobitoarea curata din prajiturica.
Cand sunt gata, le scoti din forma si le lasi sa se raceasca. Pentru prepararea caramelului, pui 400 g de zahar intr-o oala la topit, pana cand prinde o culoare aramie, apoi adaugi un praf de sare si 200 ml de frisca lichida (mare atentie sa nu te arzi!) si amesteci repede. Mai lasi pe foc 1-2 minute apoi dai vasul de pe foc sa se raceasca. Torni peste fiecare cupcake caramel.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu