.

Ciorba de peste

Posted on
  • luni, 5 decembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face ciorba de peste, reteta culinara pentru ciorba de peste


    Ingrediente:
    • 1 kg file de peste gras
    • 1 ceapa mare
    • 1 morcov
    • 2 cartofi
    • 1 gulie
    • 2 ardei grasi (1 ardei rosu, 1 ardei alb)
    • 150 g rosii decojite
    • 100 g mazare
    • 100 g fasole verde
    • sare
    • 500 ml bors
    • 1 leustean
    • 100 ml ulei
    • 1 ou
    Mod de preparare:

    Tai ceapa marunt si o calesti in ulei pana se aureste. Adaugi ardeiul gras tocat marunt, iar cand s-au calit putin, adaugi fasolea verde si mazarea, apoi mai lasi sa se duntuiasca putin. Adaugi sare dupa gust, 3 litri de apa calda si lasi sa fiarba la foc moale. Cand legumele sunt fierte, adaugi rosiile decojite si pasate si pestele taiat bucati mici (dar nu prea mici). Dai ciorba intr-un clocot, tragi oala pe marginea plitei la foc mai mic si presari zdrente din oul batut. Adaugi borsul, fiert in prealabil si presari leustean verde tocat fin. Servesti ciorba fierbinte cu lapte batut si cu ardei iute.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint