.

Zacusca dietetica

Posted on
  • joi, 1 decembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face zacusca dietetica, reteta culinara pentru zacusca dietetica


    Ingrediente:

    2 kg vinete
    2 kg ardei gras
    2 kg ardei capia
    1 kg ceapa
    2 kg gogosari
    500 ml ulei
    1 borcan bulion (580 g)
    sare, piper
    2-3 foi de dafin

    Mod de preparare:

    Cureti si toci ceapa marunt. O inabusi in 300 ml ulei, la foc mic. Dupa 10 minute, adaugi in cratita cu ceapa si restul de ulei si inchizi focul. Cureti vinetele de coaja, le tai pe jumatate si le clocotesti pentru 5-10 minute intr-o oala cu apa. Le scoti si le scurgi bine intr-o sita. Cureti ardeii grasi, cpia si gogosarii de cotoare si seminte. Dai totul prin masina de tocat. Tot prin masina de tocat dai si vinetele bine scurse. Intr-o cratita mai mare, amesteci toata legumele date prin masina, continutul de ceapa cu uleiul, sare, piper, foi de dafin, bulionul si amesteci bine totul. Lasi zacusca pe aragaz 20-30 de minute la foc potrivit, sa dea mai multe clocote, apoi introduci zacusca in cuptorul deja incins, la foc potrivit, cel putin 2 ore, pana ce uleiul se ridica deasupra. Intre timp, pregatesti borcanele si le pui, fara capace, intr-o tava de aragaz. Cand zacusca este gata, o scoti din cuptor si introduci tava cu borcanele pentru cateva minute. Dupa ce umpli borcanele cu zacusca, le introduci in cuptorul foarte bine incins, fara sa le pui capacele. Stingi focul si lasi borcanele in cuptor pentru cateva ore bune, eventual pana a doua zi. Atunci pui capacele la borcane si le asezi in camara.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint