Ingrediente:
- 300 g penne
- 200 g broccoli (desfacut in buchetele)
- 100 g conopida (desfacuta in buchetele)
- 1 lingura cu unt
- 1 lingura cu faina alba
- 1 cana cu lapte
- 150 g telemea veche de oaie (data pe razatoare)
- 100 g parmezan
- sare, piper
Fierbi pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Pentru broccoli si conopida, pune apa cu sare la fiert si, cand da in clocot, adauga legumele. Fierbe-le 4-5 minute, pana ce conopida si broccoli s-au patruns, dar nu s-au inmuiat. Incinge untul intr-o tigaie, adauga faina si amesteca un minute. Toarna laptele treptat, amestecand incontinuu, pana incepe sa fiarba. Lasa 2-3 minute pe foc. Adauga jumatate din cantitatea de branza, sare si piper si amesteca fara intrerupere.
Ia de pe foc si adauga pastele si legumele in sos. Toarna amestecul intr-un vas termorezistent, presara restul de branza si parmezanul deasupra si da la cuptor 10-15 minute, pana cand prinde o crusta aurie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu