.

Budinca de paste cu broccoli

Posted on
  • luni, 16 ianuarie 2012
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face budinca de paste cu broccoli, reteta culinara pentru budinca de paste cu broccoli


    Ingrediente:
    • 300 g penne
    • 200 g broccoli (desfacut in buchetele)
    • 100 g conopida (desfacuta in buchetele)
    • 1 lingura cu unt
    • 1 lingura cu faina alba
    • 1 cana cu lapte
    • 150 g telemea veche de oaie (data pe razatoare)
    • 100 g parmezan
    • sare, piper
    Mod de preparare:

    Fierbi pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Pentru broccoli si conopida, pune apa cu sare la fiert si, cand da in clocot, adauga legumele. Fierbe-le 4-5 minute, pana ce conopida si broccoli s-au patruns, dar nu s-au inmuiat. Incinge untul intr-o tigaie, adauga faina si amesteca un minute. Toarna laptele treptat, amestecand incontinuu, pana incepe sa fiarba. Lasa 2-3 minute pe foc. Adauga jumatate din cantitatea de branza, sare si piper si amesteca fara intrerupere.

    Ia de pe foc si adauga pastele si legumele in sos. Toarna amestecul intr-un vas termorezistent, presara restul de branza si parmezanul deasupra si da la cuptor 10-15 minute, pana cand prinde o crusta aurie.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint