Ingrediente:
- 400 g faina
- 200 g zahar
- 300 g unt
- 2 oua
- 1 lingura cu varf de cacao
- 1 lingura cu lapte
- esenta de rom
- esenta de vanilie
- sare
Freaca untul cu laptele fierbinte. Separat, bate ouale cu putin praf de sare si zaharul pudra. Toarna amestecul de oua peste cel de unt si amesteca pana obtii un aluat omogen. Imparte compozitia in doua. Intr-una adauga 200 g faina cernuta si un strop de esenta de vanilie. in cealalta, pune restul de faina, cacaua cernuta si esenta de rom. Unge cu ulei masa de lucru si intinde cu grija cele doua aluaturi formate. Suprapune-le si inveleste ruloul format intr-o folie alimentara. Da la rece pentru o ora. Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire, taie biscuiti de 1 cm grosime. Pune-i pe tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptorul incins pentru 10-12 minute, la foc potrivit. Lasa-i sa se racoreasca inainte de a-i scoate pe platou.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu