.

Cozonac austriac

Posted on
  • miercuri, 4 ianuarie 2012
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se face cozonac austriac. reteta culinara pentru cozonac austriac


    Ingrediente:
    • 1 kg faina, 200 g zahar
    • 100 g drojdie de bere
    • 500 ml lapte cald
    • 400 g unt, 400 g martipan
    • 200 g stafide
    • 200 g fructe uscate
    • 300 g nuca, 200 g rahat
    • 1/2 lingurita cu praf nucsoara
    • 1/2 lingurita cu praf cuisoare
    • 1/4 lingurita cu sare
    • esenta de migdale, vanilie
    • iar pentru uns 100 g unt, 200 g zahar pudra
    Mod de preparare:

    Dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu o lingurita cu zahar. Lasa sa creasca. Cerne faina, adauga sarea, esenta de vanilie si de migdale, untul topit si racorit, drojdia si framanta usor. Adauga fructele si rahatul taiate, stafidele, nuca zdrobita, nucsoara si cuisoarele. Framanta si lasa sa creasca la loc caldut pana cand aluatul si-a dublat volumul. Modeleaza martipanul (il gasesti in supermarketuri) si da-i o forma de sul subtire. Imparte aluatul in 2-3 foi. Pune pe mijloc batonul de martipan si ruelaza strans. Asaza intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Lasa sa creasca 90 de minute. Da la cuptor o ora. Cand este gata, unge cozonacii cu unt topit pe foc mic, presara din belsug zahar pudra si lasa-l sa se raceasca.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint