Ingrediente:
- 6 oua, 200 g zahar
- 30 ml apa, 30 ml ulei
- 30 g cacao neagra
- 8 linguri faina
- 200 ml cafea
- 500 g ciocolata cu cafea
- 350 ml frisca lichida
- esenta de cafea
- 200 g ciocolata neagra
- 150 ml frisca lichida
- 50 g unt
Pentru blat, bate spuma albusurile cu zaharul. Adauga apa, galbenusurile frecate cu uleiul, faina cernuta impreuna cu cacaua. Toarna totul intr-o forma tapetata si da la cuptor pentru 30-40 de minute. Taie pe orizontala cand s-a racit. Pentru crema, pune pe foc mic frisca pentru 2-3 minute, apoi adauga ciocolata si lasa pana se topeste (nu trebuie sa fiarba!). Cand s-a racorit, adauga esenta de cafea. Tine-o la rece minimum patru ore. Insiropeaza blaturile cu cafea si umple-le cu crema rece si frecata foarte bine, pana a devenit spumoasa. Pentru glazura, pune frisca pe foc mic impreuna cu ciocolata si untul. Dupa ce s-a racit un pic, toarna glazura peste tort. Taie-l numai dupa ce s-a racit.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu