.

Tort cu cafea

Cum se face tort cu cafea, reteta culinara pentru tort cu cafea


Ingrediente:
  • 6 oua, 200 g zahar
  • 30 ml apa, 30 ml ulei
  • 30 g cacao neagra
  • 8 linguri faina
  • 200 ml cafea
Pentru crema
  • 500 g ciocolata cu cafea
  • 350 ml frisca lichida
  • esenta de cafea
Pentru glazura
  • 200 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Mod de preparare:

Pentru blat, bate spuma albusurile cu zaharul. Adauga apa, galbenusurile frecate cu uleiul, faina cernuta impreuna cu cacaua. Toarna totul intr-o forma tapetata si da la cuptor pentru 30-40 de minute. Taie pe orizontala cand s-a racit. Pentru crema, pune pe foc mic frisca pentru 2-3 minute, apoi adauga ciocolata si lasa pana se topeste (nu trebuie sa fiarba!). Cand s-a racorit, adauga esenta de cafea. Tine-o la rece minimum patru ore. Insiropeaza blaturile cu cafea si umple-le cu crema rece si frecata foarte bine, pana a devenit spumoasa. Pentru glazura, pune frisca pe foc mic impreuna cu ciocolata si untul. Dupa ce s-a racit un pic, toarna glazura peste tort. Taie-l numai dupa ce s-a racit.

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

 
Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
Sponsored by : Bloggermint