.

Tort cu cafea

Posted on
  • vineri, 6 ianuarie 2012
  • by
  • Denisa's Vlogs
  • in
  • Etichete: , , , , , ,
  • Cum se face tort cu cafea, reteta culinara pentru tort cu cafea


    Ingrediente:
    • 6 oua, 200 g zahar
    • 30 ml apa, 30 ml ulei
    • 30 g cacao neagra
    • 8 linguri faina
    • 200 ml cafea
    Pentru crema
    • 500 g ciocolata cu cafea
    • 350 ml frisca lichida
    • esenta de cafea
    Pentru glazura
    • 200 g ciocolata neagra
    • 150 ml frisca lichida
    • 50 g unt
    Mod de preparare:

    Pentru blat, bate spuma albusurile cu zaharul. Adauga apa, galbenusurile frecate cu uleiul, faina cernuta impreuna cu cacaua. Toarna totul intr-o forma tapetata si da la cuptor pentru 30-40 de minute. Taie pe orizontala cand s-a racit. Pentru crema, pune pe foc mic frisca pentru 2-3 minute, apoi adauga ciocolata si lasa pana se topeste (nu trebuie sa fiarba!). Cand s-a racorit, adauga esenta de cafea. Tine-o la rece minimum patru ore. Insiropeaza blaturile cu cafea si umple-le cu crema rece si frecata foarte bine, pana a devenit spumoasa. Pentru glazura, pune frisca pe foc mic impreuna cu ciocolata si untul. Dupa ce s-a racit un pic, toarna glazura peste tort. Taie-l numai dupa ce s-a racit.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint