.

Chec cu fructe uscate

Posted on
  • luni, 13 februarie 2012
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face chec cu fructe uscate, reteta culinara pentru chec cu fructe uscate


    Ingrediente:
    • 100 g nuci
    • 150 g amestec de fructe uscate
    • 1 albus
    Pentru aluat
    • 100 g faina
    • 60 g unt
    • 1 galbenus
    • esenta de vanilie
    • sare
    Mod de preparare:

    Pentru aluat, bate galbenusul cu zaharul. Adauga cateva picaturi de esenta de vanilie si un praf de sare. Incorporeaza faina si untul si framanta repede. Modeleaza un bulgare si loveste-l de cateva ori cu pumnul. Respecta intocmai cantitatile pentru ca, odata ce ai preparat aluatul nu este bine sa adaugi faina si nici sa-l mai framanti.

    Acopera aluatul cu folie si lasa-l sa se odihneasca putin (cateva minute). Intinde-l in forma dreptunghiulara. Acopera-l cu nucile si fructele uscate tocate si amestecate cu albusul batut spuma. Plieaza in doua, pe lungime, si asaza-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa-l la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint