Ingrediente:
- 100 g nuci
- 150 g amestec de fructe uscate
- 1 albus
- 100 g faina
- 60 g unt
- 1 galbenus
- esenta de vanilie
- sare
Pentru aluat, bate galbenusul cu zaharul. Adauga cateva picaturi de esenta de vanilie si un praf de sare. Incorporeaza faina si untul si framanta repede. Modeleaza un bulgare si loveste-l de cateva ori cu pumnul. Respecta intocmai cantitatile pentru ca, odata ce ai preparat aluatul nu este bine sa adaugi faina si nici sa-l mai framanti.
Acopera aluatul cu folie si lasa-l sa se odihneasca putin (cateva minute). Intinde-l in forma dreptunghiulara. Acopera-l cu nucile si fructele uscate tocate si amestecate cu albusul batut spuma. Plieaza in doua, pe lungime, si asaza-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa-l la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu