Ingrediente:
- 200 g frisca
- 6 oua potrivite
- 300 ml apa
- 200 g faina
- 75 ml ulei
- sare
- zahar
- 4 oua
- 270 g zahar
- 200 g faina
- 750 ml lapte
- esenta de vanilie
Intr-o craticioara, pune la fiert apa, uleiul, un praf de sare si unul de zahar. Cand incepe sa fiarba, adauga toata faina cernuta, dintr-odata, si amesteca-o vartos cu o lingura/paleta din lemn, pana se incorporeaza in amestecul lichid.
Amesteca in aluat la foc mic, 4-5 minute, pana se despinde cu usurinta de pe marginile craticioarei. Lasa-l sa se raceasca. Pune ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Adauga urmatorul ou numai dupa ce precedentul s-a incorporat.
Pune compozitia intr-un cornet si formeaza chouri pe tava tapetata cu hartie de copt. Lasa spatiu intre ele, doarece cresc la copt. Dale la cuptorul preincalzit, la foc mare, pentru 15-20 de minute. Micsoreaza flacara, iar dupa zece minute, intre-deschide usa cuptorului si mai lasa tava zece minute. Scoate gogoselele, iar dupa ce se racesc, taie-le cateva un capacel.
Pentru crema, bate ouale intr-un castron si freaca-le cu zaharul si vanilia, dupa gust. Bate pana obtii o compozitie fina, apoi incorporeaza faina cernuta si laptele putin incalzit. Pune vasul pe baie de aburi si tine-l pana cand se ingroasa crema si nu se mai simte gustul fainii.
Umple gogoselele cu crema racita, acopera cu un strat de frisca proaspata si asaza capacelul taiat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu