.

Chou a la creme

Posted on
  • luni, 13 februarie 2012
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face chou a la creme, reteta culinara pentru chou a la creme


    Ingrediente:
    • 200 g frisca
    Pentru chou-uri
    • 6 oua potrivite
    • 300 ml apa
    • 200 g faina
    • 75 ml ulei
    • sare
    • zahar
    Pentru crema de vanilie
    • 4 oua
    • 270 g zahar
    • 200 g faina
    • 750 ml lapte
    • esenta de vanilie
    Mod de preparare:

    Intr-o craticioara, pune la fiert apa, uleiul, un praf de sare si unul de zahar. Cand incepe sa fiarba, adauga toata faina cernuta, dintr-odata, si amesteca-o vartos cu o lingura/paleta din lemn, pana se incorporeaza in amestecul lichid.

    Amesteca in aluat la foc mic, 4-5 minute, pana se despinde cu usurinta de pe marginile craticioarei. Lasa-l sa se raceasca. Pune ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Adauga urmatorul ou numai dupa ce precedentul s-a incorporat.

    Pune compozitia intr-un cornet si formeaza chouri pe tava tapetata cu hartie de copt. Lasa spatiu intre ele, doarece cresc la copt. Dale la cuptorul preincalzit, la foc mare, pentru 15-20 de minute. Micsoreaza flacara, iar dupa zece minute, intre-deschide usa cuptorului si mai lasa tava zece minute. Scoate gogoselele, iar dupa ce se racesc, taie-le cateva un capacel.

    Pentru crema, bate ouale intr-un castron si freaca-le cu zaharul si vanilia, dupa gust. Bate pana obtii o compozitie fina, apoi incorporeaza faina cernuta si laptele putin incalzit. Pune vasul pe baie de aburi si tine-l pana cand se ingroasa crema si nu se mai simte gustul fainii.

    Umple gogoselele cu crema racita, acopera cu un strat de frisca proaspata si asaza capacelul taiat.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint