Ingrediente:
- 350 g faina
- 3 galbenusuri
- 2 linguri cu smantana grasa
- 150 g margarina
- sare
- 1 l lapte
- 4 linguri cu varf de faina
- 6 oua
- 250 g zahar tos fin
- 1 baton de vanilie
Intr-un castron, cerne 200 g de faina si framanta un aluat impreuna cu galbenusurile, smantana si un praf de sare. La final, imparte aluatul in doua si intinde foi potrivit de groase. Separat, freaca margarina cu 150 g de faina cernuta pana obtii o crema. Imparte-o in doua si intinde cremele peste foile intinse. Impacheteaza fiecare foaie ca pe plic si da-le la rece o jumatate de ora.
Intinde si impatureste din nou acelasi mod. Da-le la frigider pentru 30 de minute si repeta operatiunea. La final, intinde cele doua foi si coace-le separat, pe fundul tavii.
Pentru crema, freaca galbenusurile cu faina cernuta si subtiaza cu o cana de lapte rece. Pune restul de lapte pe foc mic impreuna cu batonul de vanilie, ca sa se infuzeze. Cand incepe sa fiarba, toarna galbenusurile frecate si amesteca incontinuu, pana se ingroasa crema.
Bate albusurile spuma si presara zaharul tos spre final. Cand crema de galbenusuri s-a ingrosat, incorporeaza albusurile batute spuma si amesteca usor, pana se omogenizeaza.
Pune prima foaie coapta pe o tava intinsa, toarna crema calda peste ea si asaza deasupra cealalta foaie. Da la rece cateva ore. Taie cu un cutit cu lama subtire si foarte ascutita, pudreaza cu zahar si serveste.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu