Ingrediente:
Pentru aluat
- 400 g faina alba
- 150 g cartofi
- 180 ml apa calduta
- 30 g untura
- 25 g drojdie
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- 250 g carnaciori proaspeti
- 150 g cascaval afumat
- 2 crengute de rozmarin
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper negru
Fierbi cartofii in coaja. Ii lasi la racit, apoi ii cureti si ii pasezi. Pui faina intr-un castron si ii dai o forma de fantana. Pui in mijlocul ei cartofii pasati. Adaugi untura inmuiata la temperatura camerei, ulei de masline, un praf de sare si drojdia dizolvata in apa calduta. Framanti pana cand obtii un aluat moale, neted si omogen. Intinzi aluatul cu sucitorul intr-o foaie alimentara si lasi la crescut circa 45 de minute. Cureti de pielita si rupi bucatele mici carnatii. Tai cascavalul afumat in cubulete mici. Speli, zvanti si toci marunt frunzulite de rozmarin. Incalzesti cuptorul la 180 de grade.
Indepartezi folia si pui pe toata suprafata aluatului carnea de la carnati, cascavalul taiat cubulete si rozmarinul tocat. Presari piper negru rasnit, dupa gust si stropesti cu cele 2 linguri de ulei. Pui focaccia in cuptor si o coci circa 25 de minute, apoi o scoti si o servesti fierbinte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu