Ingrediente:
Pentru foi
- 700 g faina
- 150 g untura
- 150 g zahar
- 3 galbenusuri
- 100 g smantana
- 50 ml lapte
- 1 plic bicarbonat de amoniu
- 2 linguri cacao
- 2 linguri gem de caise
- 150 g zahar pudra
- 100 g unt
- 1 esenta de rom
Freci untura cu zaharul, adaugi galbenusurile, smantana, amonicul stins in 50 ml lapte si faina. Framanti bine, apoi imparti aluatul in trei parti. Coci 3 foi pe dosul tavii, fiecare cate 7-10 minute. Inmoi una dintre foi in putin lapte, amestecat cu esenta de rom, adaugi cacao, dulceata de caise si untul frecat cu zaharul. Deasupra prajiturii faci o glazura din 3 albusuri batute pe abur cu 150 g zahar, peste care razi ciocolata amaruie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu