.

Prajitura Kati

Posted on
  • miercuri, 1 februarie 2012
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face prajitura kati, reteta culinara pentru prajitura kati


    Ingrediente:

    Pentru foi
    • 700 g faina
    • 150 g untura
    • 150 g zahar
    • 3 galbenusuri 
    • 100 g smantana
    • 50 ml lapte
    • 1 plic bicarbonat de amoniu
    Pentru crema
    • 2 linguri cacao
    • 2 linguri gem de caise
    • 150 g zahar pudra
    • 100 g unt
    • 1 esenta de rom
    Mod de preparare:

    Freci untura cu zaharul, adaugi galbenusurile, smantana, amonicul stins in 50 ml lapte si faina. Framanti bine, apoi imparti aluatul in trei parti. Coci 3 foi pe dosul tavii, fiecare cate 7-10 minute. Inmoi una dintre foi in putin lapte, amestecat cu esenta de rom, adaugi cacao, dulceata de caise si untul frecat cu zaharul.  Deasupra prajiturii faci o glazura din 3 albusuri batute pe abur cu 150 g zahar, peste care razi ciocolata amaruie.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint