Ingrediente:
- 300 ml apa calduta
- 1 cub drojdie
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1 kg cartofi
- 6-7 linguri ulei
- piper
- usturoi
- 4 lingurite ulei
- sare
- piper
- 1 lingurita boia
- ulei pentur prajit
- marar
Freci drojdia cu zaharul, o amesteci cu putina faina si cateva linguri de apa calda. Adaugi si 6-7 linguri ulei. Amesteci amiaua cu faina si restul de apa si framanti o coca elastica. Lasi la crescut pana ce isi dubleaza volumul. Tai cartofii in cuburi si le pui la fiert in apa putin sarata. Pasezi cartofii ca pentru piure, adaugi sare, boia, ulei si mararul tocat. umplutura trebuie sa fie picanta.
Imparti aluatul in 18-19 bile, din care intinzi foi subtiri. Pe jumatate din fiecare foaie pui umplutura, petreci cele doua parti si inchizi bine marginile. Poti presa fiecare placinta usor cu sucitorul. Prajesti placintele in ulei incins. Prepari un mujdei din usturoi, sare si ulei (poti adauga si smantana sau iaurt) si servesti placintele cu el.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu