.

Placinta de cartofi cu branza

Posted on
  • miercuri, 1 februarie 2012
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se face placinta de cartofi cu branza, reteta culinara pentru placinta de cartofi cu branza


    Ingrediente:
    • 450 g foi de aluat cu unt
    • 750 g cartofi, 2 cepe
    • 2 catei de usturoi
    • 40 g unt
    • 1 legatura patrunjel
    • 250 ml smantana pentru gatit
    • 250 g branza de vaci pasata
    • 4 oua
    • 200 g branza Roquefort
    • sare, piper macinat
    • nucsoara rasa
    • 1 legatura  cimbrisor proaspat 
    • unt pentru uns tava
    Mod de preparare: 

    Speli cartofii si ii pui la fiert intr-o oala cu apa timp de 30 de minute. Strecori, cureti cartofii si ii lasi la racit. Lasi aluatul sa se decongeleze, la temperatura camerei. Cureti ceapa si usturoiul. Toci marunt ceapa si o calesti intr-o tigaie, in unt, pana se inmoaie. Adaugi usturoiul pisat si mai lasi pe foc 1-2 minute. Speli si toci marunt patrunjelul si cimbrisoul.

    Intr-un vas, amesteci bine smantana cu branza de vaci si cu 3 oua. Separi un albus de galbenus si adaugi albusul in compozitie. Amesteci bine totul, sfarami deasupra branza si adaugiv erdeturile. Condimentezi cu sare, piper si nucsoara rasa. Tai cartofii in cubulete si ii adaugi peste branza. Preincalzesti cuptorul la 200 de grade Celsius.

    Ungi cu unt o forma de tort sau de placinta. Jumatate din foile de aluat, le intinzi sub forma unei foi suficient de mari, sa acopere fundul formei de tort si sa formeze o margine de 3 cm. Intinzi umplutura. Prepari a doua foaie si acoperi umplutura cu ea. Presezi usor marginile, iar suprafata o poti decora cu resturile de foi de placinta, facand diferite forme (frunze sau le asezi de jur-imprejur ca o coronita). In centru, faci o gaura. Bati bine galbenusul pastrat si ungi suprafata. Dai la cuptor si coci aproximativ 45 de minute (pozitia 3-4). Pofta buna!

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint