Ingrediente:
- 1 kg crap
- 1 l apa
- 1/2 l bors
- 2 cepe
- 1 radacina patrunjel
- 2 ardei grasi
- 2-3 rosii sau un pahar cu suc de rosii
- 1 pastarnac
- sare
- piper
- leustean
- patrunjel
- 1-2 linguri orez
Cureti pestele, il speli bine, il sarezi si il lasi intr-o farfurie. Ai grija sa nu uiti sa indepartezi osul triunghiular de la capatul pestelui, care este foarte amar. Cureti ceapa si o tai marunt, dupa care o asezi la un loc cu apa. Cand incepe sa clocoteasca, adaugi zarzavatul curatat, spalat si tocat marunt si orezul. Dupa ce zarzavatul si orezul sunt bine fierte, adaugi pestele. Cand ciorba incepe sa clocoteasca, pui borsul fiert separat (cu spuma luata) si rosiile fara pielite si samburi, taiate felii, sau, in lipsa, sucul de rosii. Potriveste gustul de acru si de sarat. Consumi borsul de peste cu leustean verde tocat marunt, presarat deasupra. Este un bors lejer si gustos.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu