Ingrediente:
Pentru 8 chifle
- 200 ml lapte
- 350 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- 3 linguri ulei
- sare
- 475 g carne tocata de pui (poti folosi si de curcan, daca doresti)
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- sare
- piper
- patrunjel (cateva fire, dupa gust)
- 3-4 frunze de menta
- cateva frunzulite de cimbru (verde)
- 2-3 rosii
- 1 varza micuta
- zeama de lamaie
- ketchup
- maioneza
- mustar
Pregatim chiflele. Amesteci ingredientele cu drojdia inmuiata in lapte si framanti, apoi lasi aluatul la dospit timp de 45 de minute. Dupa acest timp, formezi chiflele, le mai lasi la crescut in tava, le ungi cu ou batut, presari susan si le coci.
Pentru umplutura. Cureti ceapa si usturoiul si le dai pe razatoarea cu ochiuri mici, iar verdeata o toci. Amesteci toate ingredientele. Omogenizezi compozitia, potrivesti gustul de sare si de piper, amesteci si formezi burgerii (ies in jur de 8-9 burgeri, potriviti ca marime) dupa marimea chiflelor, tinand cont ca se mai strange putin carnea la gatit. Asezi burgerii pe hartie de copt si ii dai la frigider pentru 30 de minute. Incingi gratarul (il poti unge mai intai cu putin ulei) si frigi burgerii la foc iute, 5 minute pe fiecare parte si, mai apoi, 3 minute pe fiecare parte, la foc mediu spre mic. Cand s-au fript burgerii, feliezi niste rosii, tai fideluta un pic de varza proaspata pe care o freci cu putina sare si cu putina zeama de lamaie. Tai chiflele in doua (nu complet) si asezi varza, o felie de rosie, burger, felie de rosie si iar varza. Inchizi burgerul cu capacul chiflei. Consumi burgerii cu ketchup, maioneza, mustar sau simplu, fara niciun adaos. Poti adauga in umplutura si resutl de ou batut ce a ramas de la unsul chiflelor, precum si miezul de la o felie de paine, inmuiat si stors.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu