Ingrediente:
- 1 crap de 1-2 kg
- 2-3 cepe
- 2-3 morcovi
- 1-2 tulpini de telina
- 1 legatura patrunjel
- 1-2 foi de dafin
- boabe de piper
- 2 linguri de ulei de masline sau unt
- 1 cutie (500 ml) bere
- zeama de la 1 lamaie
- sare
Cureti si eviscerezi pestele, il speli bine si il portionezi, apoi il presari cu sare. Cureti si speli legumele. Tai ceapa solzisori, iar morcovii si tulpinile de telina in rondele. Intr-o cratita unsa cu ulei sau unt topit, asezi bucatile de peste, apoi adaugi legumele. Pui 4-5 linguri de bere, presari condimente si fierbi totul la foc mic, acoperind cratita, pentru 15 minute. Faci un sos din restul de bere si zeama de lamaie. Fierbinte, il torni peste pestele din cratita si mai lasi vasul pe foc pentru cateva clocote. Stingi focul si presari preparatul cu patrunjel fin tocat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu