Timp de preparare:
- 2 ore (complexitate medie)
Blat: 300 gr faina, 20 gr drojdie proaspata, 1 galbenus, 150 ml apa calda, 2 linguri ulei , ½ lingurita zahar, un praf de sare.
Toping: 300 gr cascaval sau mozzarella, 100 gr bacon, 150 gr salam slab, mai uscat, 10 masline, ardei gras rosu, oregano.
Pentru sos: 1 catel de usturoi, 250 ml suc de rosii concentrat, 2 linguri ulei de masline, o frunza de busuioc proaspat, un varf de lingurita zahar, un varf de lingurita mustar, sare, obtional ardei iute uscat, pisat.
Mod de preparare:
Mai intai prepari sosul: intr-o craticioara mica se aureste in ulei catelul de usturoi zdrobit, se pune sucul de rosii, ardei iute, sare, zahar si mustar si se fierbe 5 min cu capac , se adauga frunza de busuioc si se stinge focul.
Blatul: faina se pune intr-un castron , se face un gol in mijloc, se pune drojdia faramitata , se presara zaharul si se toarna putina apa calda (din cei 150 ml) se amesteca usor si se lasa la dospit 15 min , acoperit cu un prosop.
Citeste toata reteta
1 comentarii:
Foarte buna si se face usor :)
Trimiteți un comentariu