.

Pizza

Posted on
  • miercuri, 28 noiembrie 2012
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face pizza, reteta culinara pentru pizza

    Timp de preparare:
    • 2 ore (complexitate medie)
    Ingrediente:

    Blat: 300 gr faina, 20 gr drojdie proaspata, 1 galbenus, 150 ml apa calda, 2 linguri ulei , ½ lingurita zahar, un praf de sare.
    Toping: 300 gr cascaval sau mozzarella, 100 gr bacon, 150 gr salam slab, mai uscat, 10 masline, ardei gras rosu, oregano.
    Pentru sos: 1 catel de usturoi, 250 ml suc de rosii concentrat, 2 linguri ulei de masline, o frunza de busuioc proaspat, un varf de lingurita zahar, un varf de lingurita mustar, sare, obtional ardei iute uscat, pisat.

    Mod de preparare:

    Mai intai prepari sosul: intr-o craticioara mica se aureste in ulei catelul de usturoi zdrobit, se pune sucul de rosii, ardei iute, sare, zahar si mustar si se fierbe 5 min cu capac , se adauga frunza de busuioc si se stinge focul.
    Blatul: faina se pune intr-un castron , se face un gol in mijloc, se pune drojdia faramitata , se presara zaharul si se toarna putina apa calda (din cei 150 ml) se amesteca usor si se lasa la dospit 15 min , acoperit cu un prosop.

    Citeste toata reteta

    1 comentarii:

    amenajari interioare spunea...

    Foarte buna si se face usor :)

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint