.

Pui cu lamaie si rucola

Posted on
  • joi, 22 mai 2014
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face pui cu lamaie si rucola, reteta culinara pentru pui cu lamaie si rucola

    Ingrediente:
    • 1 piept de pui mic dezosat (cca 300-400 gr, cu sau fara piele)
    • sare, piper, fulgi chili
    • 4 catei usturoi
    • 80 ml vin alb sec
    • 1/2 lingurita faina
    • 1/2 lamaie
    • 1 lingurita zahar brun
    • oregano
    • 2 linguri ulei
    • 30 gr unt
    • 2 maini rucola
    • 1-2 linguri ulei
    • putin suc de lamaie
    • sare
    Mod de preparare:

    Pieptul de pui se taia in doua (cei doi lobi). Se presara cu sare, piper si chili pe ambele parti si se lasa la temperatura camerei intre 30 minute si o ora daca aveti timp.

    Incingeti 2 linguri ulei intr-o tigaie si asezati pieptul cu partea cu pielea (sau partea unde a fost pielea) in jos. Prajiti timp de 1 minut (pana se rumeneste usor) si apoi intoarceti si mai prajiti 1 minut pe cealalta parte. Mutati tigaia in cuptorul incins la 200C si lasati sa se coaca cam 7-8 minute (daca folosit piept de pui mai mare, puteti creste timpul de coacere la 10 minute).
    Scoateti pieptul din tigaie si acoperiti-l cu folie de aluminiu pana la servire.

    Tigaia in care s-a fript puiul puneti-o din nou pe plita. Adaugati untul si cand s-a topit adaugati usturoiul strivit. Caliti usturoiul doar pana miroase frumos (maxim 1 minut). Adaugati faina si amestecati sa se absoarba in grasime.

    Stingeti cu vin si fierbeti pana s-a evaporat pe jumatate (in tigaie veti avea ceva asemanator cu un sirop mai gros). Adaugati coaja rasa de la 1/4 lamaie, sucul de la 1/2 lamaie (cam 3 linguri), zaharul, 30 ml apa si oregano. Lasati sa fiarba doar cam 15 secunde.

    Asezati cate un piept pe farfurie. Langa el puneti cate o mana buna de rucola (presarata doar cu putina sare, stropita cu ulei masline si putin suc de lamaie). Turnati jumatate din sos (cca 2-3 linguri, nu iese mult) peste pui. Serviti imediat.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint