Ingrediente:
- 500 gr file de peste (de preferat peste alb: halibut, biban de mare, doarada, cod; dar merge si peste mai gras: somon sau chiar si creveti)
- 1 ceapa mica
- 2/3 ardei gras rosu
- 2 catei usturoi
- 3 rosii din conserva (+sucul de pe ele)
- 1/2 legaturica patrunjel
- 1/2 ardei iute (sau fulgi de chili, cam 1/8 lingurita)
- 2 cartofi
- 1 dovlecel mic
- 1/2 cana lapte de cocos
- 1 capa apa
- 3 linguri ulei
- 1/2 lime
- 2 fire ceapa verde
- sare de mare
- Portii: 4
Mod de preparare:
Pestele se taie bucati potrivite. Se presara cu sare de mare, se stropesc cu 1 lingura ulei si sucul de lime. Se amesteca usor cu mana si se lasa la marinat pana e nevoie de el (va sta in jur de jumatate de ora).
Se mixeaza in robot: ceapa, usturoiul, 1/2 ardei, ardeiul iute, patrunjelul (retineti 3-4 fire pentru final) si rosiile pana devin pasta fina.
Se incing 2 linguri ulei intr-o oala larga. Se adauga pasta de legume si se caleste pana se evapora apa din ea (cca 5 minute), amestecand din cand in cand.
Se adauga cartofii si restul de ardei taiat felii. Se acopera cu apa si laptele de cocos. Se aduce la fierbere si apoi se da focul spre mic. Se fierbe 5 minute, apoi se pune capacul si se mai fierbe 10 minute.
Se adauga dovlecelul taiat in patru pe lungime si apoi felii. Se fierbe tot cu capac inca 15 minute.
Se adauga feliile de peste pe toata suprafata oalei. Se apasa sa intre in sos. Se toarna si sucul de pe peste. Se scutura tigaia sa se aseze bine pestele. Se fierbe cu capac pana pestele e facut (dureaza cam de la 5 la 10 minute, in functie de pestele folosit si grosimea fileurilor; verificati o bucata ca sa fiti siguri).
Adaugati patrunjelul si ceapa verde tocate. Dregeti de sare si suc de lime.
Serviti cu paine taraneasca sau cu orez fiert.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu