.

Prajitura cu branza dulce si ciocolata

Posted on
  • duminică, 28 decembrie 2014
  • by
  • Denisa's Vlogs
  • in
  • Etichete: , , , , ,

  • Cum se face Prajitura cu branza dulce si ciocolata, reteta culinara pentru Prajitura cu branza dulce si ciocolata

    Ingrediente:
    • 7 oua
    • 7 linguri de faina(plinute)
    • 150 gr. unt
    • 350gr zahar
    • 1 lingura de zahar pudra
    • 3 linguri iaurt
    • 3 linguri lapte
    • 1 kg si 250 gr branza dulce
    • 1/2 pachet praf de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
    • coaja de la o portocala( sau lamaie daca doriti)
    • vanilie( sau zahar vanilat)
    • 100 gr bobite de ciocolata( sau fulgi sau ciocolata razuita cu 50% cacao)
    Mod de preparare:

    1. Separam ouale.
    2. Mixam albusurile cu o lingura de zahar pudra ca pentru bezea.
    3. Topim untul, avem grija sa nu dea in clocot, tragem vasul deoparte si adaugam iaurtul rece si apoi laptele rece direct din frigider si apoi vanilia.

    4. Amestecam branza dulce cu galbenusurile si cu zaharul.
    5. Turnam compozitia  de unt, lapte si iaurt, peste  cea de  branza dulce incet, cate putin si mixam bine, adaugam apoi faina, praful de copt  stins cu lamaie si coaja de portocala razuita.
    6.Punem in compozitie jumatate din albus si mixam bine , apoi renuntam la mixer, pastram paletele si cu ele incorporam restul de albus prin invaluire.
    7. Intr-o tava tapetata clasic cu unt si faina( nu puneti foaie pergament, deoarece prajitura se va lipi, eu asa am patit...dar am desprins-o mai usor abia dupa ce s-a racit complet), turnam jumatate din compozitie, presaram jumatate de cutie de bobite de ciocolata, punem restul de compozitie si deasupra restul de ciocolata( fulgi, bobite sau razuita) si coacem prajitura 30 de minute la 180 de grade.( puteti face si testul cu scobitoarea). Lasati sa se raceasca si apoi portionati prajitura cu un cutit umezit in apa fierbinte si savurati-o cu pofta...la mine a disparut un sfert din tava in mai putin de 5 minute!
    O nebunie de prajitura!

    sursa: smadu natalia

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint