Ingrediente:
- 600 gr fasole cu bob rotund mai mare
- 2 kg oase de porc afumate
- 4 cepe
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 2 ardei rosii(congelati)
- 2 frunze dafin
- 1 crenguta cimbru uscat
- 1 praf piper macinat
- 4 + 2 L apa
- sare dupa gust
- 200 gr rosii cu legume, pentru ciorbe
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Boabele de fasole, bine spalate le punem de cu seara intr-un vas si le acoperim cu apa in cantitate mai mare si dam vasul la frigider.
A doua zi, schimbam apa si punem vasul la foc mediu si lasam fasolea sa fiarba 15-20 de minute, fara a acoperi vasul.
Apoi, scurgem apa, clatim fasolea cu apa calda si o acoperim din nou cu apa fiarta si o lasam sa fiarba la foc mediu pana cand boabele vor incepe sa se patrunda usor.
In alt vas, punem oasele de porc, afumate si bine spalate si le acoperim cu apa.
Procedam si cu oasele cam in acelasi fel ca si cu fasolea, inlaturand prima apa.
Eu am avut oase afumate natural, la tara, la fum de rumegus, nu stiu cele din comert daca chiar sunt afumate sau doar aromate cu diverse condimente.
Deci fierbem fasolea si oasele in vase diferite, pentru ca nu vom sti timpul de fierbere al fiecaruia, apoi cand aproape sunt fierte ambele ingrediente, le mutam impreuna in acelasi vas, cu supele aferente.
Indepartam pe parcurs, spuma care se formeaza in ambele vase.
In vasul in care fierbe fasolea, adaugam, cand aceasta incepe sa se patrunda usor, foile de dafin, crenguta de cimbru si un praf de piper negru.
In vasul cu oasele de porc, adaugam, cand incepe carnea sa se desfaca de pe oase, legumele curatate si tocate in cuburi.
Cand toate ingredientele sunt aproape fierte, le vom pune in acelasi vas, apoi adaugam rosiile cu legume pentru ciorbe, mai lasam totul sa fiarba 10-15 minute, dupa care asezonam ciorba cu sare si piper, iar la final, dupa ce stingem focul, adaugam patrunjelul tocat.
Noi servim ciorba de fasole cu ceapa rosie, este o nebunie!!
sursa: Maria Udrea
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu