photo: Oana |
Ingrediente:
- 600 ml lapte
- 6 linguri rase cu gris
- 3 linguri cu zahar
- 3 mere
- 20 gr unt
- 3 linguri cu zahar
- scortisoara
Mod de preparare:
Punem 200 ml lapte pentru o portie, doua linguri cu gris si o lingura de zahar. Intr-o craticioara cu pereti dubli, fie ea din ceramica sau inox pentru a nu se lipi compozitia punem laptele la fiert. Pe urma la foc mic, adaugam zaharul si lasam sa dea in clocot, iar din cand in cand amestecam. Apoi punem grisul iar cu telul amestecam incontinuu pana incepe sa fiarba si sa se ingroase. Dupa ce mai da in cateva clocote luam de pe foc craticioara. In 3 boluri turnam grisul fierbinte.
Luam merele si le curatam de cotoare si coaje, iar pe urma le taiem in felii mai grosute. Intr-o tigaie neaderenta topim untul dupa care adaugam si zaharul iar pe urma merele. Usor amestecam si lasam pentru cateva clocote merele in tigaie, pana cand zeama se evapora si totul se caramelizeaza usor. Dupa ce oprim focul, adaugam dupa gust scortisoara. Peste gris adaugam feliile de mere si il servim cald. Pofta buna.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu