photo: cristeena20 |
Ingrediente:
- 250 gr branza de vaci
- 50 gr zahar
- 2 vanilii
- coaja de lamaie rasa
- 1 lta bicarbonat
- 1 ou
- 200 gr faina
- putina sare
- ulei pentru prajit
- 150 gr afine proaspete
- 2 ling zahar
- putina smantana dulce
Mod de preparare:
Amestecam intr-un bol oul, vanilia, branza de vaci, zaharul, bicarbonatul, zaharul si sare. Treptat adaugam faina. Cu mana, amestecam pana coca devine consistenta (potrivita, nici prea tare nici prea moale).
Timp de zece minute lasam sa se odihneasca. In tot acest timp punem la fiert apa, afinele si zaharul timp de 10 minute, pana se formeaza un sos. Luam putina lamaie si stropim, iar pe urma lasam sa se raceasca. Uleiul il punem la incins si facem papanasii cu o gaura in mijloc. Pentru fiecare facem o bila. Ies aproximativ 5 papanasi din aceasta cantitate de aluat. Timp de 3 minute prajim pe ambele parti si pe o hartie absorbanta ii scoatem. Pentru servire folosim sosul de afine iar deasupra turnam smantana.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu