.

Mamaliga cu branza si smantana

Posted on
  • sâmbătă, 24 ianuarie 2015
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,

  • Cum se face mamaliga cu branza si smantana, reteta culinara pentru mamaliga cu branza si smantana

    Ingrediente:
    • 1 l apa
    • 1 lingurita sare
    • 250 gr malai
    • 50 gr unt
    • In plus, pentru servit:
    • 2 oua fierte, tari
    • 50 gr unt
    • 100 gr branza sarata
    • 200 gr smantana
    Mod de preparare:

    Se pune apa cu 1 lingurita sare la fiert.
    Se adauga 1 lingura de malai, se amesteca bine si se lasa sa dea in fiert.
    Apoi se adauga restul de malai in ploaie, mestecand cu telul pana se omogenizeaza bine.
    Se lasa sa fiarba la foc domol, mestecand din cand in cand pentru a nu se afuma, ca de lipit se mai lipeste pe peretii vasului, aproximativ 20 de minute, apoi se adauga untul si se amesteca sa se distribuie uniform.
    Cu o lingura metalica umezita in apa rece se desprinde usor mamaliga de pe peretii laterali ai vasului, apoi se rastoarna pe un fund de lemn sau pe un platou.
    Intre timp s-au fiert si ouale, circa 10 minute, apoi au fost tinute in apa rece, dar sparte usor din loc in loc, pentru a se curata mai bine.
    Se unge un vas cu unt, apoi se pun alternativ felii de mamaliga, de branza si de oua, iar deasupra se adauga smantana.
    Se serveste fierbinte!

    sursa: AdrianUdrea

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint