.

Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

Cum se fac pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc, reteta culinara pentru pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

Ingrediente:
  • pentru friptura :
  • 1 kg pulpe de pui
  • 1 lingura untura
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • Pentru galuste bavareze:
  • 4 chifle de 1 zi
  • 50 g pesmet
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 1 gogosar
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 150 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 500 ml apa pentru fiert
  • Pentru sos:
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa rosie
  • 50 g unt
  • 3 linguri pasta de rosii cu ardei copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 500 ml supa(cea in care fierbem galustele si ulterior, legumele)
  • 1 frunza dafin
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri apa
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Mod de preparare:

Spalam pulpele de pui, le scurgem bine si le condimentam cu sare, piper si boia de ardei. 
Intr-o tigaie incapatoare punem untura si uleiul la incins si prajim pulpele, intorcandu-le pe toate partile, pana cand se rumenesc bine, apoi le vom scurge de grasime si le vom pune intr-un vas cu capac, la loc caldut pana preparam si celelalte ingrediente.

Pentru galuste, taiem chiflele in cuburi si le punem intr-un vas incapator.
Tocam gogosarul tot in cuburi si il vom adauga peste chifle.
Punem uleiul si untul la incins si calim ceapa pana devine translucida, apoi o adaugam peste ingredientele din vas, cu grasime cu tot.

Batem ouale bine cu un praf de sare, adaugam laptele si patrunjelul tocat si le rasturnam peste celelalte ingrediente.

Amestecam bine totul, cu mana, pentru a strivi bine bucatile de chifle, apoi adaugam piper, nucsoara si sare apoi treptat pesmetul, pana cand obtinem o pasta omogena.

Ne umezim mainile si formam galustele, cam de marimea unei nuci.
Punem 500 ml apa intr-un vas, pe foc, adaugam putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam galustele si le lasam sa fiarba la foc mediu 15-20 de minute, pana cand incep sa se ridice la suprafata.

Le scoatem apoi cu o spumiera, intr-un bol, le acoperim si le pastram tot la loc caldut.
Pentru sosul vanatoresc, curatam legumele, le spalam si le tocam mai marunte, apoi le punem sa fiarba in apa in care am fiert si galustele.

Le lasam sa fiarba pana cand se patrund bine, apoi te trecem prin blender impreuna cu supa in care au fiert, iar piureul format il punem din nou pe foc.

Intr-un bol, amestecam o lingura de mustar cu 1 lingura de faina si 3 linguri de apa rece, apoi adaugam acest amestec peste piureule de legume de pe foc. 

Adaugam si o frunza de dafin si lasam totul la foc incet, mestecand din cand in cand.
Caramelizam 1 lingura de zahar apoi adaugam  adaugam 50 gr unt si amestecam pana la topirea definitiva a zaharului.

Adaugam apoi pasta de rosii cu ardei copt, zeama de lamaie si vinul, iar dupa cateva minute, amestecam cele doua sosuri, condimentam dupa gust cu sare, piper si optional, nucsoara.
Asezam friptura si galustele pe un platou si le stropim cu acest sos.
Pe cat am muncit la acesste preparate, pe atat de bune mi s-au parut cand le-am servit.
Pofta buna!

sursa: Maria Udrea

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
Sponsored by : Bloggermint