.

Cozonac cu mar si scortisoara

Posted on
  • marți, 27 ianuarie 2015
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se face cozonac cu mar si scortisoara, reteta culinara pentru cozonac cu mar si scortisoara

    Ingrediente:
    • Pt aluat :
    • -400 gr faina
    • -150 ml lapte
    • -60 gr unt la temperatura camerei
    • -2 galbenusuri de oua
    • -100 gr zahar
    • -20 gr drojdie (1 cub)
    • -coaja razuita de la o lamaie
    • Pt umplutura:
    • -60 gr unt moale
    • -2 lingurite scortisoara
    • -3 linguri zahar
    • -2 mere
    • -zeama de la o jumate de lamaie
    Mod de preparare:

    Incalzim 50 ml lapte , nu foarte tare , atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10 minute. In acest timp pregatim faina (o cernem ) intr-un bol maricel . Frecam untul cu zaharul ramas si cu galbensurile . In faina facem o groapa mica in mijloc si punem drojdia dizolvata , untul amestecat cu ouale si zaharul si restul de lapte precum si coaja razuita de lamaie si incepem sa framantam. Trebuie framantat pana devine neted si nelipicios . Il acoperim cu un prosop si il punem la dospit intr-un loc caldut si fara curenti cam o ora , sau pana isi dubleaza volumul . Merele le curatam de coaja si de seminte si le stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Amestecam zaharul cu scortisoara si cu untul pana avem o crema uniforma ca si culoare. Cand aluatul a dospit il intindem pe masa cu faina , subtire ,cam de 1 cm grosime. Il ungem cu untul frecat cu scortisoara si zahar si il taiem in patrate , incercam sa fie cat mai uniforme , de marime cam de 5x8 cm. Pregatim o tava de chec de 25x12 cm pe care o ungem cu unt si incepem sa facem cozonacul. Punem pe fiecare felie cate doua bucati de mar si feliile una peste alta ca si cum am face un sandwich . Punem pana cand terminam tot aluatul . Luam aluatul si il punem in tava . Acoperim cu o folie de plastic si cu un prosop si lasam inca 30 minute la dospit la loc caldut . Punem tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute .

    sursa: Anca Roman

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint