.

Friptura cu vitel rulat , porc si cartofi

Cum se face friptura cu vitel rulat , porc si cartofi, reteta culinara pentru friptura cu vitel rulat , porc si cartofi

Ingrediente:
  • 500 gr carne vitel
  • 500 gr piept de porc
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri otet zmeura 
  • 2 linguri mustar cu hrean
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 ardei iute rosu
  • 1/2 lingurita fulgi chili
  • 4 linguri ulei masline
  • sare
  • 1 cana apa
Mod de preparare:

Cartofii se curata , se spala , se taie bucati mari, se sareaza  si se pun in tava. Turnati in tava o cana cu apa .
Bucata de vitel se bate bine cu batatorul de snitele si se unge cu mustar . Se condimenteaza cu cimbru , maghiran , sare , chili . Se ruleaza si se fixeaza rulada cu ajutorul snurului de silicon .
Se pune ruloul de vitel in tava , langa el se aseaza si bucata de piept de porc sarata si condimentata .
Ceapa rosie se curata se toaca si se presara peste friptura .
Bucatile de carne se stropesc cu otet de zmeura .Se presara peste toata compozitia cu boia de ardei , se stropeste cu ulei .
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor o ora .
Dupa o ora scoateti folia si lasati inca 15 minute ca friptura sa se rumeneasca .
Serviti friptura decorcata ardei iute si patrunjel verde .

sursa: mihaela dorina rozsnyai

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
Sponsored by : Bloggermint