Ingrediente:
- 500 gr carne vitel
- 500 gr piept de porc
- 1 kg cartofi
- 2 cepe rosii
- 2 linguri otet zmeura
- 2 linguri mustar cu hrean
- 1 lingurita maghiran uscat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita boia rosie de ardei
- 1 ardei iute rosu
- 1/2 lingurita fulgi chili
- 4 linguri ulei masline
- sare
- 1 cana apa
Mod de preparare:
Cartofii se curata , se spala , se taie bucati mari, se sareaza si se pun in tava. Turnati in tava o cana cu apa .
Bucata de vitel se bate bine cu batatorul de snitele si se unge cu mustar . Se condimenteaza cu cimbru , maghiran , sare , chili . Se ruleaza si se fixeaza rulada cu ajutorul snurului de silicon .
Se pune ruloul de vitel in tava , langa el se aseaza si bucata de piept de porc sarata si condimentata .
Ceapa rosie se curata se toaca si se presara peste friptura .
Bucatile de carne se stropesc cu otet de zmeura .Se presara peste toata compozitia cu boia de ardei , se stropeste cu ulei .
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor o ora .
Dupa o ora scoateti folia si lasati inca 15 minute ca friptura sa se rumeneasca .
Serviti friptura decorcata ardei iute si patrunjel verde .
sursa: mihaela dorina rozsnyai
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu