Ingrediente:
- 1 conveserva porumb
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 4 fire de ceapa verde
- Sosul:
- 100 ml otet de mere
- 50 ml apa
- 2 lingurite zahar
- 1 lingurita boabe de mustar
- sare
- frunze de izmusoara
Mod de preparare:
Prepararea sosului: intr-o salatiera se pun, otetul, apa, zaharul, sarea si boabele de mustar, totul se bate energic cu telul. Boabele de porumb (circa 400g) se scurg intr-o strecuratoare, se clatesc cu apa rece si se pun in salatiera. Ardeii se spala, se taie in doua, se curata de cotoare si seminte, apoi se taie fideluta si se pun peste porumb, in salatiera.
Ceapa verde (cu cat mai multe frunze verzi) se curata, se spala si se taie in inele, care se adauga peste celelalte componente, in salatiera. Componentele se amesteca cu sosul, apoi vasul se pune la rece pentru minimum 30 de minute. La servire, pe fiecare portie se presara frunze de izmusoara.
1 comentarii:
Mulțumesc :)
Trimiteți un comentariu