Cum se fac aripioare picante cu piure, reteta culinara pentru aripioare picante cu piure.
Ingrediente:
8 aripioare de pui, 50 ml ulei, 5 linguri vin rosu, 3 linguri miere, 3 linguri suc de rosii, boia de ardei iute, piper, sare
Pentru piure
5 cartofi, 100 ml lapte, sare, 50 g margarina
Mod de preparare:
Intr-un castron, amesteci vinul cu mierea, sucul de rosii, uleiul, piper, boia de ardei iute si sare dupa gust. Speli aripile de pui si le pui la macerat in amestec. Introduci castronul in frigider pentru 30 de minute.
Intre timp, decojesti cartofii, ii speli, ii tai in sferturi si ii fierbi pentru 20 de minute, in apa usor sarata. Intr-un alt vas, incalzesti laptele. Scurgi cartofii fierti, ii zdrobesti si ii amesteci cu margarina, cu laptelele fierbinte si sare dupa gust.
Asezi aripile intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu putina marinata si le coci la foc mijlociu, pana cand prind o crusta crocanta, rumena. Le servesti calde, cu piureul de cartofi.
Sfatul nostru:
Daca adaugati laptele fierbinte, piureul iese pufos.
Aripioare picante cu piure
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu