Cum se fac "Raci" oltenesti cu vin alb, reteta culinara pentru "Raci" oltenesti cu vin alb
Ingrediente:
40 ardei "raci" , 1 kg carne de vita si noaten, 1 ceapa rosie, 100 g orez, 2 oua, 2 linguri pasta de tomate, 200 ml vin alb, 2 catei de usturoi, cimbru, piper, sare, frunze de patrunjel si busuioc pentru decor.
Mod de preparare
Cureti ardeii de cotoare si seminte, ii speli, apoi ii oparesti timp de 1 minut, dupa care aii asezi cu gura in jos, sa se scurga. Speli carnea, o tai in cubulete si o treci prin masina de tocat. Intr-un castron, amesteci carnea cu orezul, ouale, ceapa tocata marunt, cimbru, piper si sare dupa gust.
Umpli ardeii cu amestecul pregatit si ii asezi intr-o tava adanca. Torni apa si introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu. Spre sfarsit, adaugi vinul,, pasta de rosii dizolvata in 100 ml apa si usturoiul pisat si mai lasi tava in cuptor pentru 15 minute. Aduci la masa "racii" calzi, pe un platou, decorati cu verdeata tocata marunt.
"Raci" oltenesti cu vin alb
Posted on miercuri, 28 septembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aperitive cu carne,
Aperitive cu legume,
Mancaruri cu carne
Etichete:
Aperitive cu carne,
Aperitive cu legume,
Mancaruri cu carne
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu