.

Gaina cu mere, coapta in test

Posted on
  • miercuri, 28 septembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face gaina cu mere coapta in test, reteta culinara pentru gaina cu mere coapta in test


    Ingrediente:


    1 gaina mare (aproximativ 1,300 kg), 1 morcov, 1 ceapa mare, 5-6 catei de usturoi, 5 mere Golden, 150 g orez, 2 ardei in forma de lalea pentru decor, 50 ml ulei, 1 cana apa, sare, piper

    Mod de preparare:


    Cureti gaina, o speli bine si in interior si o lasi sa se scurga pe un tocator de lemn. Cureti, speli si razi mare morcovul, ceapa si doua mere. Le amesteci cu orezul, in prealabil ales si spalat, apoi sarezi si condimentezi cu sare si piper. Umpli gaina cu aceasta compozitie si cosi cu ata orificiul pe unde ai scos maruntaiele.

    O asezi in strachina de argila, o ungi cu putin ulei si o introduci in cuptor. Din cand in cand, o stropesti cu apa si uleiul ramas, ca sa nu se arda. Cand gaina este pe jumatate coapta, scoti vasul si crestezi carnea adanc, din loc in loc, apoi o impanezi cu fasii de usturoi. Adaugi in vas merele taiate in felii groase.

    Introduci vasul din nou in cuptor, pana cand gaina se rumeneste, iar merele se inmoaie.

    Sfatul nostru:

    Ca sa se fragezeasca mai usor, poti sa stropesti gaina cu vin alb.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint