Cum se face vitel la gratar, reteta culinara pentru vitel la gratar
Ingrediente:
500 g carne de vitel, 1 plic (100 g) fulgi de cartofi, 250 ml lapte, 250 ml apa, 50 g pesmet fin, rosii cherry pentru decor, piper, sare.
Mod de preparare:
Tai carnea in felii subtiri, de cel mult 1 cm. O crestezi din loc in loc si o presari cu condimente. Incingi gratarul si frigi carnea timp de 4-5 minute, pe fiecare parte. Cand este aproape gata, o treci prin pesmet si o mai lasi pe gratar pentru 1 minut. Sarezi carnea fierbinte, imediat ce ai luat-o de pe gratar.
In timp ce frigi carnea, incalzesti apa si laptele pentru piureul de cartofi. Adaugi treptat fulgii de cartofi, amestecand energic cu telul sau cu lingura de lemn. Iei vasul de pe foc si astepti timp de 30 de secunde, dupa care sarezi piureul dupa gust si amesteci intr-un singur sens, pana la omogenizare.
Servesti friptura pe un platou decorat cu rosii cherry, cu garnitura de piure.
Sfatul nostru:
Daca nu doresti preparat traditional, ci unul cu arome speciale, poti presara friptura cu ghimbir macinat, condiment care se asociaza foarte bine carnii de vita. Este un preparat rapid, la indemana oricui. Carnea de animal mai varstnic poate fi fragezita pastrand-o peste noapte in lapte sau intr-un amestec de vin si mustar.
Vitel la gratar
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu